Капучино Топчиња - Kapucino Topcinja

1 Просмотры
Издатель
Комбинацијата на вкусови ги прави овие топчиња неодоливи и по мене и меѓу највкусните во категорија на ситни колачи.
Погледнете ја едноставноста на овој рецепт подолу па пробајте и уверете се самите во вашите кујни, нема да зажалите!!

✅Рецепт:
- 300мл. слатка павлака
- 2 лажици капучино
- 2 лажици рум
- 100гр. рендана млечна чоколада
- 100гр. рендана бела чоколада
- 100гр. мелени ореви
- 100гр. мелени лешници
За посипување на топчињата:
- 100гр. рендана црна чоколада
- 100гр. рендана бела чоколада
- 100 гр. мелени ореви

Изматете ја слатката павлака со миксер. Додадете ги останатите состојки и убаво измешајте со лажица. Оставете ја смесата да отстои 15 минути.
Припремете смеса од 100 гр рендана црна чоколада, 100 гр рендана бела чоколада и 100 гр мелени ореви. Од смесата за топчиња вадете со мала лажичка, обликувајте топчиња и поросете ги убаво со мелените ореви со чоколадо.
Оставете ги во фрижидер да се изладат.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kombinacijata na vkusovi gi pravi ovie topcinja neodolivi i po mene najvkusnite vo kategorijata na sitni kolaci.
Poglednete ja ednostavnosta na ovoj recept podolu, pa probajte i uverete se samite vo vasite kujni, nema da zazalite!!

✅Recept
- 300ml. slatka pavlaka
- 2 lazici kapucino
- 2 lazici rum
- 100gr. rendana mlecna cokolada
- 100gr. rendana bela cokolada
- 100gr. meleni orevi
Za posipuvanje na topcinjata
- 100gr. rendana crna cokolada
- 100gr. rendana bela cokolada
- 100gr. meleni orevi

Izmatete ja slatkata pavlaka so mikser. Dodadete gi ostanatite sostojki i ubavo izmesajte so lazica. Ostavete ja smesata da odstoi 15 minuti.
Pripremete smesa od 100gr. rendana crna cokolada, 100gr. rendana bela cokolada, i 100gr. meleni orevi. Od smesata za topcinja vadete so mala lazicka, oblikuvajte topcinja i porosete gi ubavo so melenite orevi so cokolado.
Izladete vo frizider.
Категория
Капучино
Комментариев нет.